• ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
 • ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
 • ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
 • Η πόλη της Κω
   Η πόλη της Κω, η όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, κτισμένη στην ανατολική ακτή του, βρίσκεται σε ένα π...

  Read more

 • Μαρίνα

  Η Μαρίνα της πόλης της Κω βρίσκεται στην νότια έξοδο της πόλης, μπροστά στην πλατεία της 7ης...

  Read more

 • Πλατάνι (Κερμεντές)


  Το χωριουδάκι Πλατάνι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κω, 3 περίπου χιλ...

  Read more

 • Άγιος Φωκάς


  Ο Άγιος Φωκάς είναι ένα τουριστικό θέρετρο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια σε μ...

  Read more

 • Τιγκάκι

  Ο παραθεριστικός οικισμός Τιγκάκι βρίσκεται 11 χιλιόμετρα Δυτικά από την πόλη της Κω, 7 χιλι...

  Read more

 • Ασφενδιού


  Το παλιό παραδοσιακό χωριό Ασφενδιού βρίσκεται 14 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλ...

  Read more

 • Πυλί

  Το Πυλί, η αρχαία πόλη Πέλη, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω και 4 χ...

  Read more

 • Αντιμάχεια


  23 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τη πόλη της Κω και 4 χιλιόμετρα Νότια από το επίνειό τ...

  Read more

 • Κέφαλος


  Η Κέφαλος είναι μια ωραία κωμόπολη χτισμένη σε ένα λόφο στο Δυτικό τμήμα του νησιού ...

  Read more

 • Καρδάμαινα

  Η κωμόπολη της Καρδάμαινας είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται 29 χιλιόμετρα...

  Read more

 • Παραλία Λάμπη


  Η μεγάλη αμμουδερή παραλία της Λάμπης βρίσκεται αμέσως μετά την πόλη προς τα Δυτικά....

  Read more

 • Ψαλίδι


  Η παραλία Ψαλίδι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη πόλη της Κω, 3,5 περίπου ...

  Read more

 • Αγίου Φωκά


  Η όμορφη παραλία του Αγίου Φωκά βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο τουριστικό θέρετρο σε...

  Read more

 • Παραλία Θέρμες

  Η παραλία Θέρμες βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Κω και 2 χιλιόμε...

  Read more

 • Τιγκάκι


  Η όμορφη και εκτεταμένη αμμουδερή παραλία Τιγκάκι βρίσκεται 11 χιλιόμετρα περίπου Δυ...

  Read more

 • Μαρμάρι


  Η παραλία Μαρμάρι βρίσκεται στην βόρεια ακτή του νησιού, 15 χιλιόμετρα Δυτικά από τη...

  Read more

 • Νησάκι Ψέριμος


  Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησάκι ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο σε μικρή απόσταση κ...

  Read more

 • Μαστιχάρι

  Η όμορφη και αμμουδερή παραλία Μαστιχάρι βρίσκεται περίπου 3-4 χιλιόμετρα Βόρεια από την Αντ...

  Read more

 • Λημνιώνας


  Η παραλία Λημνιώνας βρίσκεται σε απόσταση 43 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την ...

  Read more

 • Άγιος Θεολόγος


  Η παραλία Άγιος Θεολόγος βρίσκεται σε απόσταση 47 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από...

  Read more

 • Καμάρι


  Η παραλία στο Καμάρι, το επίνειο της Κεφάλου, βρίσκεται σε απόσταση 1-2 χιλιόμετρα π...

  Read more

 • Αγίου Στεφάνου

  Η παραλία Άγιος Στέφανος βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλ...

  Read more

 • DiamondDeluxe


  Το ξενοδοχείο DiamondDeluxe, το νέο Ά κατηγορίας, ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί της ...

  Read more

No result...
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ (10)

 

 

Καρδάμαινα

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Η κωμόπολη της Καρδάμαινας είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται 29 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω. Τα σπίτια και τα άλλα κτίσματα του οικισμού απλώνονται κατά μήκος της παραλίας που ξετυλίγεται σε μεγάλη έκταση εκατέρωθεν του οικισμού. Η περιοχή γύρω από τον οικισμό είναι πολύ όμορφη, καταπράσινη από τις καλλιέργειες και τα δέντρα και οι φυσικές ομορφιές προσελκύουν πολύ κόσμο. Επίσης διαθέτει και μικρό λιμάνι που συνδέει το νησί με την Νίσυρο. Κατοικείται από 1800 περίπου μονίμους κατοίκους.

Κέφαλος

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Η Κέφαλος είναι μια ωραία κωμόπολη χτισμένη σε ένα λόφο στο Δυτικό τμήμα του νησιού και απέχει 40 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω. Υπήρξε κατά την αρχαιότητα η αρχαία πρωτεύουσα της Κω και σήμερα κατοικείται από περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους.

Ο οικισμός είναι κτισμένος πάνω σε ένα λόφο με τα σπίτια κολλητά το ένα με το άλλο, χαρακτηριστικό νησιώτικο πολεοδομικό στοιχείο, που έτσι δημιουργούνται στενοσόκακα που προκαλούν τον επισκέπτη για μια περιήγηση στην ιστορία και την σημερινή ζωή του τόπου. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε εδώ είναι το παραδοσιακό σπίτι, ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με πλήρη αναπαράσταση της αγροτικής ζωής του παλιού καιρού. Δίπλα στο παραδοσιακό σπίτι βρίσκεται ο μύλος, που συμπληρώνει την εικόνα της αγροτικής ζωής του τόπου. Τέλος, την εικόνα ης παλιάς πόλης συμπληρώνουν τα ερείπια του παλιού Κάστρου, δίπλα ακριβώς από τον κυρίως οικισμό.

Αντιμάχεια

Γράφτηκε από on 20/06/2013

23 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τη πόλη της Κω και 4 χιλιόμετρα Νότια από το επίνειό τη,ς το τουριστικό Μαστιχάρι, βρίσκεται η γραφική Αντιμάχεια, ένα παραδοσιακό χωριό της αγροτικής ενδοχώρας του νησιού, κτισμένο σε ένα μέσου ύψους οροπέδιο. Έχει περίπου 2.200 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται με τις αγροτικές καλλιέργειες και τον τουρισμό κατά κύριο λόγο.

Η Αντιμάχεια είναι ένας πανάρχαιος οικισμός που φέρει το ίδιο όνομα για πάνω από τρεις χιλιετίες, όπου μπορείτε να δείτε πολλά ωραία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, από τα οποία το σημαντικότερο είναι το «Αντιμαχιώτικο Σπίτι». Το «Αντιμαχιώτικο Σπίτι» είναι μια καλή αναπαράσταση ενός παραδοσιακού σπιτιού του χωριού των αρχών του αιώνα και του Μεσοπολέμου. Ακριβώς απέναντί του βρίσκεται και μπορείτε να δείτε τον μύλο του Παπά που είναι ένας παλιός παραδοσιακός μύλος.

Πυλί

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Το Πυλί, η αρχαία πόλη Πέλη, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω και 4 χιλιόμετρα Νότια από το τουριστικό θέρετρο Μαρμάρι που είναι το επίνειό του. Είναι μια κωμόπολη 2.500 μονίμων κατοίκων που είναι κτισμένη στο μέσο περίπου του νησιού, μέσα σε ένα καταπράσινο κάμπο με μεγάλα ελαιόδενδρα και πολλά κηπευτικά.

Ασφενδιού

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Το παλιό παραδοσιακό χωριό Ασφενδιού βρίσκεται 14 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω στις πλαγιές του όρους Δίκαιο μέσα σε ένα περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και κατοικείται από 100 περίπου μόνιμους κατοίκους.

Το παλιό χωριό, που άκμασε τα χρόνια 1850-1940, λόγω της μεγάλης αμπελοκαλλιέργειας και ελαιοπαραγωγής παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον με δυο ξεχωριστές γειτονιές, την Ευαγγελίστρια ή Πέρα Γειτονιά και τον Ασώματο. Επίσης κοντά στο χωριό βρίσκονται και τα μικρά όμορφα χωριά Ζια, Άγιος Δημήτριος, Ζηπάρι, Τιγκάκι, Λινοπότης και Λαγούδι.

Στο χωριό μπορείτε να θαυμάσετε την εκκλησία των Ασωμάτων Ταξιαρχών του 11ου αιώνα με ένα πανέμορφο ξύλινο τέμπλο και τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Παύλου, λίγο έξω από το χωριό.

Αν αποφασίσετε να ανεβείτε σχεδόν στην κορυφή του όρους Δικαίου στα 840 περίπου μέτρα, θα έχετε την ευκαιρία να προσκυνήσετε στο εκκλησάκι του Χριστού και να βγάλετε φανταστικές φωτογραφίες, βλέποντας στα πόδια σας ολόκληρο σχεδόν το νησί.

Σε απόσταση λιγότερο από 2 χιλιόμετρα Νότια, βρίσκεται το μικροσκοπικό ορεινό χωριουδάκι Ζία στις πλαγιές του Δικαίου με εκπληκτική θέα που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, ξένους τουρίστες, έλληνες παραθεριστές και ντόπιους εκδρομείς. Στη Ζία θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε πολλά αναμνηστικά κυρίως είδη λαϊκής τέχνης. Λόγω του κόσμου λειτουργούν και πολλά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από ντόπια και ελληνική κουζίνα. Πριν φτάσετε στο χωριουδάκι αυτό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε τις τρεις εκκλησίες στους πρόποδες του Δικαίου. Τις εκκλησίες Κεφαλόβρυση, των Εισοδίων και της Κοίμησης της Θεοτόκου τις ίδρυσε ο όσιος Χριστόδουλος.

Επίσης στο χωριουδάκι Λαγούδι (1 χιλιόμετρο Δυτικά) θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που είναι κτισμένη μέσα στα βράχια.

Τέλος σε μικρή απόσταση από το χωριό στη κορυφή ενός μικρού λόφου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Υπάρχει δυνατότητα διαμονής στο όμορφο χωριό.

Φαγητό θα βρείτε καλό τόσο στο χωριό, όσο και στις παραδοσιακές ταβέρνες στη Ζία.

Αν μείνετε εδώ, στο ορεινό χωριουδάκι, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στο κοντινό Τιγκάκι με την ωραία, μεγάλη και οργανωμένη παραλία.

Όσοι επισκέπτες βρεθείτε εδώ την κατάλληλη εποχή, μπορείτε να χαρείτε τα τοπικά πανηγύρια στο Ζηπάρι (Μεταμόρφωση του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου), του Αγίου Δημητρίου (στις 26 Οκτωβρίου), του Αγίου Γεωργίου στο Δασάκι των Μαυροκαμπιών και στις 8 Μαΐου στο Λαγούδι (Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος).

Έκτακτα περιστατικά υγείας καλύπτονται από το τοπικό Αγροτικό Ιατρείο και από το φαρμακείο στο Ζηπάρι.

Η πρόσβαση είναι εύκολη από την κοντινή πρωτεύουσα (14 χιλιόμετρα), με καθημερινά τακτικά δρομολόγια λεωφορείων (3 δρομολόγια ημερησίως), με ταξί, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και με μοτοσικλέτα.

Τιγκάκι

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Ο παραθεριστικός οικισμός Τιγκάκι βρίσκεται 11 χιλιόμετρα Δυτικά από την πόλη της Κω, 7 χιλιόμετρα Βόρεια από το κεφαλοχώρι Ασφενδιού και κατοικείται από περίπου 250 μόνιμους κατοίκους. Αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μπροστά στην μεγάλη αμμουδερή παραλία της Βόρειας ακτής του νησιού μέσα σε μια μικρή πανέμορφη και καταπράσινη κοιλάδα. Τα παλιά χρόνια ήταν η αγαπημένη παραθεριστική τοποθεσία για τους ντόπιους από το χωριό Ασφενδιού. Το περιβάλλον είναι εντυπωσιακό και ήρεμο. Φυτά παντού δημιουργούν ένα καταπράσινο φόντο και πολλά λουλούδια προσθέτουν τις πολύχρωμες πινελιές τους στον πανέμορφο αυτό πίνακα της φύσης και του ανθρώπου.

Προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για διαμονή κοντά στην παραλία, στον οικισμό και στην γύρω περιοχή σε ένα περιβάλλον, φυσικό, ή και τεχνητό, πολύ ήσυχο, χωρίς πολλή κυκλοφορία και φασαρία. Αυτό το γεγονός και άλλες πολλές υπηρεσίες που παρέχονται, έχουν κάνει το Τιγκάκι έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη Κω.

Φαγητό θα βρείτε καλό, ξεκινώντας από φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής και καταλήγοντας στην ντόπια και ευρωπαϊκή κουζίνα. Και αν επιθυμείτε κάτι πρόχειρο, λειτουργούν πολλά σνακ μπαρ και φαστ φούντ που θα σας κρατήσουν μέχρι το βραδινό «καλό» και πεντανόστιμο δείπνο σας. Τα περισσότερα μαγαζιά είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο του οικισμού και λειτουργούν όλη μέρα, προσφέροντας στους επισκέπτες κάθε προϊόν ή υπηρεσία που επιθυμούν. Και το βράδυ η διασκέδαση είναι εξασφαλισμένη σε πολλά σχετικά μαγαζιά, σε μερικά από τα οποία κρατάει μέχρι το πρωί.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του, να απολαύσει την ηλιοθεραπεία του και να διασκεδάσει με πολλά θαλάσσια σπορ στην τεράστια αμμουδερή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά (10 χιλιόμετρα μήκος) που έχει βραβευθεί πολλές φορές με «Γαλάζια Σημαία», τόσο για την καθαριότητά της, όσο και για την άρτια οργάνωσή της. Τα ρηχά νερά κάνουν την παραλία με την άσπρη άμμο ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ή για μη έμπειρους κολυμβητές. Οι λάτρεις της ιστιοσανίδας θα την βρουν ιδανική, λόγω των κυμάτων που σχηματίζονται στα ανοικτά. Και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την ιστιοσανίδα, αλλά δεν είναι έμπειροι στο σπορ, υπάρχει σχετική σχολή εκμάθησης. Καλό «σέρφινγκ»!

Και για τους ελάχιστους που θα «κουραστούν» από την ξεκούραση και τα παιχνίδια με την υπέροχη θάλασσα, υπάρχουν κοντινά μέρη για κάποια εναλλακτική βόλτα. Δυτικά από τον οικισμό υπάρχει ο υγροβιότοπος των Αλυκών και σε κοντινή απόσταση, από 2 έως 7-8 χιλιόμετρα, θα βρείτε μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς με πολλά ενδιαφέροντα για να δείτε (Ζηπάρι, Ασφενδιού, Πυλί, Παλιό Πυλί).

Έκτακτα περιστατικά υγείας καλύπτονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της κοντινής πρωτεύουσας.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από την πολύ κοντινή πρωτεύουσα (11 χιλιόμετρα), με λεωφορείο (πυκνά δρομολόγια σχεδόν ανά ώρα), με ταξί, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, με μοτοσικλέτα, ακόμα και με ποδήλατο. Μην ξεχνάτε ότι το ποδήλατο είναι ένα δημοφιλέστατο μεταφορικό μέσο για το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά.

 

Άγιος Φωκάς

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Ο Άγιος Φωκάς είναι ένα τουριστικό θέρετρο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια σε μια απόσταση 8 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά από την πόλη της Κω, στην νότια ακτή του νησιού. Κατοικείται από λιγοστούς μόνιμους κατοίκους.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για έναν κλασικό οικισμό αλλά για ένα συνεχές σύνολο από αραιές τουριστικές υποδομές, που ξεκινούν σχεδόν από την πόλη της Κω και φτάνουν μέχρι την παραλία στις Θέρμες, εναλλασσόμενες με ωραία κομμάτια γης καταπράσινα από τις καλλιέργειες.

Η περιοχή φέρει ίχνη αρχαιότατης κατοίκησης από τους προϊστορικούς χρόνους. Στις γειτονικές Θέρμες (2 χιλιόμετρα Δυτικά), μπορείτε να επισκεφτείτε το όμορφο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο ύψωμα πάνω από τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται στην παραλία, που κυριολεκτικά σκεπάζεται από τους επιβλητικούς βράχους.

Η διαμονή εξασφαλίζεται σε αρκετά ξενοδοχεία που λειτουργούν από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο.

Σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή από την Κω, έως τις Θέρμες θα βρείτε για φαγητό τόσο παραδοσιακές ταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια, όσο και σνακ μπαρ και φαστ φουντ για πρόχειρες και γρήγορες λύσεις.

Στην παραλία του Αγίου Φωκά που είναι εν μέρει αμμουδερή και εν μέρει με βότσαλο, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και να χαρείτε πολλά θαλάσσια σπορ. Εναλλακτικά μπορείτε να κολυμπήσετε στις γειτονικές Θέρμες (2 χιλιόμετρα Δυτικά) με τις ιαματικές πηγές.

Έκτακτα περιστατικά υγείας καλύπτονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας (8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά).

Η πρόσβαση είναι εύκολη από την κοντινή πρωτεύουσα (8 χιλιόμετρα) καθημερινά με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και με μοτοσικλέτα.

Πλατάνι (Κερμεντές)

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Το χωριουδάκι Πλατάνι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κω, 3 περίπου χιλιόμετρα Δυτικά. Διατηρεί την γραφικότητα των παλιού καιρού και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από τουρκικής καταγωγής έλληνες πολίτες που ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες. Από κει και το τούρκικο όνομα του χωριού Κερμεντές.

Κοντά στο χωριό θα βρείτε το Εβραϊκό νεκροταφείο μέσα στα πεύκα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι πεντανόστιμες μικρασιάτικες λιχουδιές που προσφέρονται στις παραδοσιακές ταβέρνες του, που σύμφωνα με τους ντόπιους είναι οι καλύτερες με τέτοια κουζίνα στο νησί.

Έκτακτα περιστατικά καλύπτονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της πόλης της Κω (3 χιλιόμετρα Ανατολικά).

Συνδέεται με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων με την κοντινή πόλη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταξί, ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Μαρίνα

Γράφτηκε από on 20/06/2013

Η Μαρίνα της πόλης της Κω βρίσκεται στην νότια έξοδο της πόλης, μπροστά στην πλατεία της 7ης Μαρτίου, σε μικρή απόσταση από το κεντρικό και ιστορικό λιμάνι. Έχει τεχνητούς λιμενοβραχίονες και άρχισε να λειτουργεί από το 2001. Αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για το σκάφος σας και μια ζεστή αγκαλιά για σας, γιατί είναι μέσα στην πόλη με όλα τα καλά της μπροστά σας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων την έχουν χρησιμοποιήσει, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις σε αυτούς που καταφεύγουν εδώ για προστασία και εφοδιασμό.

Οι συντεταγμένες της για τους καπετάνιους και όσους από εσάς θα θέλατε να την χρησιμοποιήσετε είναι 36 ο 53΄ Β και 27 ο 18΄ Α. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 250 σκάφη μήκους από 7 έως 50 μέτρα (μέγιστο βύθισμα 5 μέτρα) και διαθέτει προηγμένα συστήματα φύλαξης, ασφαλείας και πυρόσβεσης, ταχύπλοα σκάφη συνοδείας και διάσωσης, κατάλληλο κτίριο υπηρεσιών και υποδοχής των πελατών. Βρίσκεται πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα ναυτιλιακά σας εφόδια και τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα άνετο και ασφαλές θαλάσσιο ταξίδι. Επιπρόσθετα, διαθέτει και επισκευαστική ζώνη με χώρο υποδοχής έως

και 150 σκαφών στην στεριά. Φυσικά, προσφέρει καθαρά καύσιμα στα σκάφη και διαθέτει σύστημα άντλησης ακαθάρτων υδάτων και βιολογικών καταλοίπων, καθώς και σύστημα άμεσης αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Κεντρικό χαρακτηριστικό της θέσης της μαρίνας της Κω είναι ότι σε ακτίνα λιγότερο από 45 μίλια βρίσκονται περισσότερα από 20 νησιά και η ακτής της Τουρκίας.

Η πόλη της Κω

Γράφτηκε από on 20/06/2013

 Η πόλη της Κω, η όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, κτισμένη στην ανατολική ακτή του, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον σε μια κατάφυτη θέση. Η σημερινή σύγχρονη πόλη, με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, βρίσκεται στη θέση της αρχαίας, που τα ερείπιά της βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας, σε κάθε μας βήμα. Παντού παρατηρούμε μια συνεχή αλληλοδιαδοχή μνημείων και κτισμάτων όλων των ιστορικών περιόδων, από την απώτατη αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Η σύγχρονη πόλη, με την ωραιότατη ρυμοτομία της, τις πολλές πλατείες και τους μεγάλους δρόμους, τα πανέμορφα συντηρημένα κτίρια του παρελθόντος και τα υπερσύγχρονα δημιουργήματα του παρόντος, αναδύει ένα ύφος πολύ «προσωπικό».

 Μπορούμε να πούμε ότι η πόλη της Κω έχει συνεχή ιστορία κατοίκησης από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ. Αλλά, ως συγκροτημένη πόλη στη σημερινή της θέση, υπάρχει από το 366 π.Χ., όταν ιδρύθηκε εκεί μια νέα πόλη που έγινε και πρωτεύουσα. Γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους, τότε που η Αγορά της εθεωρείτο μια από τις σημαντικότερες του κόσμου. Όπως και σήμερα, η μεγάλη δραστηριότητα γινόταν γύρω από το λιμάνι. Γι' αυτό και κοντά στο λιμάνι βρίσκονται τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Όπως το Κάστρο της Νερατζιάς των Ιωαννιτών Ιπποτών, ο Πλάτανος, ένα από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου κάτω από τη σκιά του οποίου, λέει η παράδοση, δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής.

 Διαθέτει και προσφέρει απλόχερα πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό, ανάπαυση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, σπορ, θαλάσσιες δραστηριότητες, περίπατους και νυχτερινή ζωή, επιμόρφωση και γνωριμία με τον κόσμο της που θα σας μείνουν, πραγματικά, βαθιά χαραγμένα στη μνήμη σας

Gallery

Facebook Like!